Станишев: От ПЕС ще поискаме промяна в управлението на Европа
Станишев: От ПЕС ще поискаме промяна в управлението на Европа / archive.dariknews

На пресконференция в Плевен Сергей Станишев каза, че в последните пет години през този мандат на европейския парламент при мнозинството на ЕНП в Комисията и в Европейския съвет, което е дясно консервативно, кризата се решава за сметка и на гърба на хората.

"Ние европейските социалисти не приемаме този вид на управление на Европа и искаме да го променим", каза той и добави, че съвсем скоро - до 1 март ще бъде приет Манифест на партията на европейските социалисти за това, какво трябва да се промени в Европа и защо.

"Искаме Европа отново да бъде социална, прогресивна и развиваща се и най-вече да дава надежда на гражданите от всички страни на ЕС за по-добър живот, защото силата на Европа беше това".
Станишев коментира, че европейският проект е бил прекрасен за хората - да живеят в мир и с перспектива за по-добро бъдеще.
"Това обаче се губи и хората се разочароват от този Европейски съюз, който виждат и за това искаме да променим и да върнем изначалната идея", каза президентът на ПЕС.

На 12 февруари лидерът на БСП Сергей Станишев участва в заседание на Областния съвет на БСП-Плевен. Същия ден той се срещна с партийните активи в Белене и Плевен.