Спряха от движение колата на нередовен превозвач
Спряха от движение колата на нередовен превозвач / archive.dariknews

На 12 февруари 2014 г. служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен и служители на Регионална дирекция "Автомобилна администрация" - Плевен /РД "АА"/, са провели специализирана акция за установяване на водачи, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

При извършена проверка на пътя при излизане от село Ясен в посока София към 09:30 часа в лек автомобил "Опел Вектра", собственост и управляван от 42-годишен от Кнежа, са засечени четирима нередовни пътника. Колата е обслужвала маршрута Плевен - Кнежа.

Водачът не е представил лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по Закона за автомобилните превози. Съставен му е акт от служителите на РД "АА" - Плевен, за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози.
На основание чл. 106 «а», ал. 1, т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка, с която предния номер на лекия автомобил е иззет, а "Опел"-а е спрян от движение за срок от 6 месеца.