Спряха автомобил от движение за незаконен превоз на пътници
Спряха автомобил от движение за незаконен превоз на пътници / dariknews.bg

Спряха автомобил от движение след проверка на Плевенската икономическа полиция.

На 1 март е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", полицаи от Гулянци и служители на "КД - ДАИ" - Плевен за проверка на водачи на автомобили, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

Към 8:40 е засечен лек автомобил "Фолксваген", модел "Пасат", управляван от 42-годишен от село Гигетн в момент, когато превозва двама пътника по маршрута Гиген - Долна Митрополия.
Мъжът не е представил на проверяващите лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по Закона за автомобилните превози.
На водача е съставен акт за административно нарушение от служителите на "КД - ДАИ" - Плевен, за извършени административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози.
На основание чл. 106 «а», ал. 1 т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка от началник "КД - ДАИ" - Плевен, с която предният номер на лекия автомобил е задържан и колата е спряна от движение за срок от 6 месеца.