„Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван осигури още средства за медицинска апаратура
„Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван осигури още средства за медицинска апаратура / dariknews.archive

„На 21 август 2014 г. беше извършен поредния паричен превод за закупуване на легла, монитори и медицинска апаратура, на обща стойност 33 000 лева по проформа - фактура №25 от 08.08.2014 г.", това съобщиха в благодарствено писмо от интернет страницата http://spravedlivost.eu.

Дарителската кампания, организирана от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван", стартира на 26 май, а събраните пари от началото на кампанията до момента са 105 068.69 лева, съобщават още от групата. С тях вече са закупени 11 легла, 11 монитора, бронхоскоп, 8 перфузора, ЕКГ апарат, трансдусер за коремни органи и принтер за ултразвуков апарат.

След извършения последен превод, по сметката са останали 212.69 лева, а кампанията ще продължи до 29 август тази година.

Кампанията беше организирана от групата „Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван", след като на 5 май близо до Луковит тежка катастрофа отне живота на трима плевенски младежи. В зловещата катастрофа на място загинаха Влади и Ники, а след дълга борба за живот почина и Цвети.