/ Gulliver/Getty Images
Четири големи имена в българския и световен спорт ще се срещнат с почитатели в Плевен тази събота (26 март), съобщиха пред БТА организаторите.

Тереза Маринова, Стойка Кръстева, Ивет Горанова и Детелин Далаклиев ще участват в инициатива на Националната спортна академия (НСА) "Васил Левски" под мотото "Аз обичам спорта, а ти?". Идеята е посветена на бъдещето на българския спорт и е подготвена в Плевен като специално спортно събитие.

Срещата е на 26 март от 11.00 часа в хотелски комплекс "Ростов".

Шампионите Тереза Маринова, Стойка Кръстева, Ивет Горанова и Детелин Далаклиев ще споделят с присъстващите пътя си към върха. Ученици и учители ще могат да се запознаят, както със спортната слава на България, така и с кандидатстудентската кампания на НСА "Васил Левски".

За събитието са се отзовали за участие от първото у нас Държавно спортно училище "Георги Бенковски" - Плевен, Математическа гимназия "Гео Милев", Държавна финансово-стопанска гимназия "Интелект", Профилирана гимназия с изучаване на чужди езици "Димитър Димов", Средно училище "Иван Вазов" и Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов".

От спортната академия са поканили и представители на  спортните клубове. Организаторите целят с тази среща да допринесат за популяризиране на здравословния начин на живот. Те са убедени, че опитът на българските шампиони е безценен и ще вдъхнови подрастващите от Плевен да включат спорта и спортните дейности в своето активно ежедневие.
БТА