Според Илияна Раева, евродепутатът трябва да се бори за пълна равнопоставеност на българина в ЕС
Според Илияна Раева, евродепутатът трябва да се бори за пълна равнопоставеност на българина в ЕС / iliana.raeva

Договарянето на равнопоставеност на българите, които живеят и работят на територията на Европейския съюз е едно от нещата, които са във възможностите на българския евродепутат според лидера на Обединена България и втора в листата на Коалиция за обединена демокрация Илияна Раева.

"Това, което биха могли да направят депутатите, които изпратим в Брюксел е да се договори равнопоставеност на българите, които живеят и работят на територията на Европейския съюз така, че тяхното заплащане, осигуряване, стипендии за учещите се, както и пенсиите да са равнопоставени и българите, които работят и учат на територията на Европейския съюз в момента, да не са обект на дискриминация, а да са равноправни граждани на Европа с равни права и това са реални неща, които могат да направят нашите евродепутати.

Илияна Раева подчерта важността на това, всички граждани да са максимално и правилно информирани. "Да сме сигурни, че информацията за кандидатите за евродепутати е точната и вярната. Другото, за което ви моля е да бъдете отговорни към семействата, децата си и всички свои близки и тази отговорност да се изрази в това, да отидем до урните и да гласуваме".

Към това, тя добави, че е особено необходимо хората да проявят смелост и да не гласуват като запалянковци, а дадат своя истински вот т.е., "това, което ние смятаме, че правилно, да дадем гласа си за този, за когото смятаме, че заслужава да отиде в европейския парламент".

Илияна Раева изрази увереност, че българският дух е жив и българинът не е обезверен докрай и че всички граждани ще имат отговорността и смелостта да отидат до урните и да гласуват. "Приятели, съграждани! Ние няма да ви подведем! Гласувайте с бюлетина номер 17!", призова тя.