Спомнят си за Рум с изложба
Спомнят си за Рум с изложба / netinfo

Изложба в памет на проф. Румен Георгиев - Рум се открива днес в Плевен. В нея ще участват над 20 фотографи от страната, който са обединени от общите си спомени за човека и твореца Рум. Изложбата ще бъде открита от 17.30 ч. в Къщата на художниците в Плевен.

Основна част от имената в нея са на фотографи от плевенския Кино-клуб. Със свои творби ще участват Мариана Гарванска, Георги Велков - Чарли, Георги Попов - Жоро, инж. Петър Влайчев, Любо Бенковски, Дани Евтимов, Димитър Златков, Емил Янков, Симеон Михайлов, Велизара Нашкова, Петър Иванов, Васил Влайчев, Боян Попов, Веселин Андреев, Георги Бузев, Цветан Колев и Калина Влайчева. Особено любопитни сред 80-те фоографии са снимките от Танзания, излезли от обектива на младия плевенчанин Петър Михайлов и африканеца Нгого Мозес. Художникът Иван Велчев - Йово за пръв път ще участва в изложбата не с картина, а с фотографии.

7 от участниците са студенти на доц. Атанас Кънчев, които се обучават в специалността „Фотография" в НАТФИЗ. Те ще покажат около 30 свои работи в отделна зала. В същата специалност преподаваше и Рум.