Спомнят си за Парцалев с празници на изкуствата
Спомнят си за Парцалев с празници на изкуствата / netinfo

Празници на изкуствата в памет на големия български комик Георги Парцалев ще се проведат от днес до 19 юни за пета поредна година в Левски. Организатори на инициативата са Община Левски и НЧ "Г. Парцалев".

В рамките на една седмица гражданите и гостите на Левски ще имат възможността да видят различни театрални постановки, филми с участието на Парцалев - предназначени специално за детската аудитория на града и една фотоизложба в Художествената галерия на читалището. В културния афиш на празника са включени прожекции на филмите "С деца на море" и „Петимата от Моби дик".

Тази вечер от 19.00 часа в читалището, носещо името на великия комик, зрителите ще могат да видят френската комедия "Анна бижуто" на Драматичен театър при първото българско читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови" Свищов. На 16 юни в същия час театър "Провокация" София ще постави английската комедия "Крадци по гащи". Участие в постановката ще вземат Маргарита Хранова и Иван Балсамаджиев. На 18 и 19 юни ще бъдат представени съответно комедията "Ревниви съпрузи" от театралния състав при НЧ "Г. Парцалев" Левски и  комедията "Криворазбраната цивилизация"от театър "Възраждане" София.

Входът за всички представления е свободен.