Спират тежките камиони без вериги, има затворен път в Плевенска област
Спират тежките камиони без вериги, има затворен път в Плевенска област / netinfo

Затворен заради снегонавявания е пътят между селата Любеново и Въбел, останалите републикански пътища в Плевенска област са проходими, но при много тежки зимни условия. Това каза за Дарик инж. Ивайло Денчев, директор на Областно пътно управление Плевен.

Изпратен е роторен снегорин, който да опита да пробие натрупания сняг в затворения пътен учасък, поясни още инж. Денчев. Той съобщи, че в Плевенска област е въведено ограничение товарните автомобили с ремаркета и полуремаркета да се движат само с вериги. Екипите вече са почистили големите паркинги на първокласен път София - Русе, за да може на тежките машини да бъдат поставени вериги. От КАТ са създали организация, камионите без вериги да бъдат спирани.

Инж. Ивайло Денчев отправи призив към шофьорите, ако не се налага, да не пътуват. Положението в областта е тежко, вали навсякъде и има силни ветрове, които допълнително затрудняват почистването на републиканскта пътна мрежа. Най-дебела е сежната покривка в района на Червен бряг-38 см, а най-малко е снегът в Левски - 15-20 см., допълни той.