Специално обучение провеждат в НЧНеофит Рилски -1872-Тръстеник
Специално обучение провеждат в НЧНеофит Рилски -1872-Тръстеник / archiv.DarikNews

Народно читалище "Неофит Рилски -1872"- гр.Тръстеник спечели финансиране за надграждащо обучение на екипа на читалището за работа с деца и младежи.
Обучението се финансира от Фондация работилница за граждански инициативи.

В групата обучаеми се включиха екипът на читалището, екипът на проект „На фокус - детето", членове на читалищното настоятелство и читалищни доброволци. Общо 14 човека получават знания и надграждат своите умения за стратегическо планиране, разработване на планове и програми и развиване на емоционална и социална компетентност.

Обученията се провеждат от психолози и експерти от Обучителен център „Плиска" и Български дарителски форум от гр. София. Семинарите ще приключат в края на месец март 2013г. с връчване на сертификати на участниците. Екипът на НЧ „Неофит Рилски - 1872" - гр. Тръстеник още веднъж доказа, че знанията и уменията за работа с различни целеви групи могат да бъдат надградени и ученето през целия живот носи не само удовлетворение но и полза за хората, които разчитат в читалището да ги посрещнат знаещи и можещи специалисти и да отговорят на техните нужди и очаквания.