Спартак Плевен победи драматично Банско
Спартак Плевен победи драматично Банско / spartak.pl

Поредна драматична победа записаха футболистите на Спартак след гол в даденото от съдията продължение. Това съобщи пресаташето на футболния клуб, Тони Вашков..

През първото полувреме, двата отбора предложиха динамичен футбол и няколко голови ситуации. В 9-та мин.ута, удар на Наков от гостите премина покрай гредата, а в 14 мин., Тончев от 5 метра стреля опасно, но Антонов показа невероятен рефлекс и спаси удара. Футболистите на Спартак също имаха шансове за отбелязване на гол, но удар на Шопов премина на сантиметри над гредата, а в 16мин. Краев бе изведен сам срещу вратаря, но удара му бе спасен.

През второто полувреме гостите се затвориха в собствена си половина и не позволиха на плевенчани да стигнат до голова ситуация. Драмата настъпи в даденото от съдията продължение, когато Александър Киров центрира отдясно и Любчо Иванов насочи с глава неспасяемо топката в мрежата на гостите.

Освен изключително важната победа, зрителите станаха свидетели и на една благородна инициатива в подкрепа на юношата на Спартак Плевен Венелин Иванов, който страда от коварно заболяване.

Преди двубоя между Спартак Плевен и Банско се проведе благотворителен мач между отбор, съставен от приятели на Вени и ветерани на Спартак Плевен, а на трибуните имаше специални кутии в които зрителите също дариха средства за благородната кауза.Общата сума която беше събрана за лечението на Вени е 2364,78 лв.

Спартак Плевен победи драматично Банско
netinfo