СОУИван Вазов посреща чуждестранни гости по проект Коменски
СОУИван Вазов посреща чуждестранни гости по проект Коменски / archive.dariknews

На 19 ноември в 8:20 часа с хляб и сол ще бъдат посрещнати гостите по международен проект „Коменски" в СОУ"Иван Вазов"-гр. Плевен.

Учениците от начален етап са подготвили специална програма, след което гостите ще се срещнат с директора на училището и ще проведат работни сесии с участието на учители и ученици.

Всяка държава от деветте участнички ще презентира присъствието на дървото в коледните и новогодишни празници. Вазовските малки ученици по атрактивен начин ще представят значението на дърветата на тези празници.

В един от компютърните кабинети ще бъдат поканени румънските и български ученици да рисуват есенни дървета, използвайки популярна компютърна програма. Децата от подготвителната група към училището ще покажат на чуждестранните педагози и ученици своите умения да творят.

В следобедните часове ще отпътуват за село Орешака, за да посетят Националното изложение на занаятите и изкуствата.

До 22 ноември СОУ„Иван Вазов" - Плевен ще е домакин на международна група от педагози и ученици по проекта „Повече дървета? Да, моля!". Това е поредната, пета мобилност, на участниците в проекта.

Във визитата ще гостуват 36 чуждестранни представители от Полша, Румъния, Естония, Испания, Чехия, Хърватия, Турция, Португалия.