Социалните домове остават незасегнати от газовата криза
Социалните домове остават незасегнати от газовата криза / netinfo

Социалните заведения за деца и възрастни хора в Плевенско функционират при нормални температури, показа репортерска проверка на Дарик. В дома за деца лишени от родителска грижа “Детелина”, който се отоплява на ТЕЦ, температурите са 25 градуса. Това съобщи директорът Искра Петкова и допълни, че има уверението от управата на топлофикационното дружество, че топлоподаването за дома няма да бъде намалявано.

В “Детелина” имат възможност за алтернативно отопление с климатици и ще могат да реагират при извънредна ситуация, увери Искра Петкова.

Дневния център за деца и младежи с физически и интелектуални затруднения в Плевен се отоплява на газ, но в момента температурите там също са нормални и центърът функционира, съобщи директорът Йорданка Валакова.

От снабдителя Черноморска технологична компания увериха, че приоритетно подават газ за социалните заведения. Детските социални домове в Згалево и Тотлебен, както и дома за стари хора в село Бохот се отопляват на локално парно и имат достатъчно запаси от нафта.

От частния Дом за стари хора в град Славяново съобщиха, че нямат проблеми с отоплението, тъй като са осигурили над 40 тона дърва и въглища за целия зимен сезон.