Смениха управителя на Напоителни системи- Плевен
Смениха управителя на Напоителни системи- Плевен / archiv.DarikNews

С решение на борда на директорите на "Напоителни системи" - София от 15 март е уволнен досегашния управител на плевенския клон на дружеството инж. Людмил Личков.
Той каза за Дарик, че в понеделник - 18 март в Плевен е дошъл изпълнителният директор Стайко Ганчев, който при представянето на новия управител е предложил, Личков да бъде назначен на някаква длъжност в дружеството. Така, още в понеделник, той е получил от новия шеф на плевенското дружество заповед за назначение като помощник - управител.
Личков сподели, че не са изложени конкретни мотиви, относно уволнението му.

Новият управител на "Напоителни системи"- Плевен Васил Недялков, който в последните три години е бил изпълнителен директор на ХЕМ-АД - Плевен каза за Дарик, че основната цел, с която е назначен на ръководната длъжност е да се увеличават приходите и да се намаляват загубите от напояване и от водоподаване.
Относно състоянието, в което поема дружеството инж. Недялков каза, че тепърва предстои да се запознае с него.

Той каза, че в разговор с изпълнителния директор по повод кражбите на имущество на дружеството е решено при нужда да бъдат сменени някои от фирмите, ангажирани с охраната му. Ще бъде потърсена и отговорност на тези, които не са си свършили добре работата.

За целта ще се преразгледат договорите с фирмите и ще бъдат коригирани принужда.
Новият управител на "Напоителни системи"- Плевен каза, че тази сутрин вече е подписал и писма до две районни управлениа на полицията. Той уточни, че бившият управител Любен Личков е назначен като главен специалист, защото би бил много полезен.

"Искам тук да работят специалисти, а не случайни хора", каза Васил Недялков и добави, че буквално вчера се е запознал с Людмил Личков и предвид дългия му стаж в дружеството и добрите отзиви за него като специалист, е решил да го остави на работа и то на тази длъжност.