Служители от Военна полиция-Плевен получиха високи отличия
Служители от Военна полиция-Плевен получиха високи отличия / archive.dariknews

Със заповед на министъра на отбраната са наградени служители на „Военна полиция" за проявен професионализъм, отговорност и решителност при участие в мероприятията по ликвидиране на последствията от взрива в завод „Миджур", село Горни Лом, Община Чупрене. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Награден знак „За отлична служба" II степен е връчен на капитан Димитър Димитров и на сержант Мартин Георгиев - и двамата от Регионална служба „Военна полиция" - Плевен.

Награди бяха връчени на четирима служители за високи постижения в службата и заслуги към отбраната на страната, а други четирима бяха отличени за проявен висок професионализъм при осигуряване на реда и сигурността по време на провеждането на авиошоуто „Това сме ние" на 11 октомври.

„Военна полиция" е образец, включително - с успешните стъпки по модернизация и превъоръжаване, макар и с оскъдни средства, както и с големите усилия, които се полагат за подготовка", заяви министърът на отбраната Велизар Шаламанов в приветствието си към служителите от „Военна полиция", които отбелязаха професионалния си празник на 5 ноември.