Служители от държавните структури се включиха в почистването на Кайлъка
Служители от държавните структури се включиха в почистването на Кайлъка / obl.admin

Огромно количество клони и нискостеблена растителност бяха събрани в парк Кайлъка в деня за почистване на България. Инициативата за акцията в защитената местност е на областния управител на Плевенска област Илиян Йончев. Тя бе подкрепена от служители на РИОСВ, РЗПБЗН, БДУВДР и други държавни структури. Акцията бе подпомогната и от специализирана техника.

Служители от държавните структури се включиха в почистването на "Кайлъка"
netinfo

Основната група тръгна от района на Бригадирската поляна, откъдето бяха събрани и извозени отрязаните и окастрени предишния ден храсти, клони и опасни дървета. После доброволците продължиха към района на басейните, като основно бе почистена поляната зад мостчето срещу бившите съблекални. Други групи почистваха къта за отдих около паметника на жената с книгата в ръка и кошница с плодове в краката, някои решиха да вложат усилия в района около къщата на основателя на парка ген.Иван Винаров.

И областният управител, и участниците в акцията, и гражданите, които не се включиха и предпочетоха да се разходят в Кайлъка бяха единодушни, че такова мащабно почистване на ненужна растителност в парка не е правено от години. Работата в защитената местност ще продължи, обеща Илиян Йончев. Той информира, че се надява времето да е подходящо, за да се продължи с косенето на тревните площи, което в момента е затрудено заради мокрите терени. При първа възможност ще се извърши и пръскане срещу кърлежи. Няма да се откажем и от санкционирането на водачите на неправилно паркирани автомобили, категоричен бе областния управител.

Служители от държавните структури се включиха в почистването на "Кайлъка"
netinfo