Служители на две плевенски фирми аплодираха програмата за развитие на Плевен на кандидата на ГЕРБ доц. Димитър Стойков
Служители на две плевенски фирми аплодираха програмата за развитие на Плевен на кандидата на ГЕРБ доц. Димитър Стойков / netinfo

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Плевен доц. Димитър Стойков се срещна със служителите на ВиК и „ИТА България" Той впечатли присъстващите с програмата си за развитие на Плевен. Категоричният му ангажимент да приеме като лична отговорност сигурността на плевенчани и хората в селата бе посрещнат с одобрение от хората.

Спасяване на общинското здравеопазване от разпродаване е друга важна задача пред кандидата за кмет от ГЕРБ.

Доц. Димитър Стойков бе категоричен, че продажбата на Първо ДКЦ, дело на сегашното управление и готвената приватизация на другите два диагностични центъра в града, ще доведе до социална криза. Кой ще поеме грижата за възрастните, които се нуждаят от рецепта всеки месец и за неосигурените, попита кандидатът за кмет.

Затова първата му задача като градоначалник ще бъде изваждането на второ и трето ДКЦ от програмата за приватизация.

Едно от най-важните условия за успеха на Плевен е единодействието на местната с централната власт, подчерта доц. Стойков. Това доказаха общините с кметове от ГЕРБ - Бургас със 180 милиона и Габрово със 150 милиона лева от европрейски програми. В същото време досегашното ръководство на Плевен може да се похвали с два проекта за 11 милиона лева, по които дори няма плащания.

На само общината ще има възможност да печели средства по европроекти, обясни доц. Стойков. Планираме да изградим бизнес център, който ще събира информация за всички отворени програми и ще я препраща до фирмите и организациите, които имат право да кандидатстват. Консултантите ще помагат и при подготовката на проектите, допълни кандидатът за кмет на Плевен от партия ГЕРБ.