След загуба от Любимец, Спартак все още има шанс за първите места
След загуба от Любимец, Спартак все още има шанс за първите места / dariknews.bg

Спартак записа поредна драматична загуба този сезон, отстъпвайки с 1:2 при гостуването си на Любимец, съобщи пресаташето на плевебския футболен клуб Тони Вашков.

В отсъствието на подалия оставка старши-треньор Красимир Бислимов, Спартак беше воден от помощникът му Николай Боянов и Хари Казаков.

Въпреки че този път "синьо-белите" играха добре, те не успяха да се противопоставят на набиращите инерция домакини, както и на съдийската тройка. Още в самото начало на мача главният рефер отсъди дузпа за Любимец след като футболист на домакините симулира спъване и така резултатът беше открит. Последва равностойна игра, в която за разлика от предходните мачове, Спартак създаде нелоши положения, но не успя да ги реализира. За сметка на това, обаче, домакините стигнаха до втори гол в 65-тата минута след груба грешка в защитата на Спартак.

Плевенчани не се стъписаха и продължиха да търсят своето в този мач. За подсилване на атаката в игра се появиха Станислав Краев на мястото на Янислав Иванов и Станислав Иванов на това на Тихомир Тодоров. Така в 76-тата минута след бърза контраатака Васил Шопов се разписа с мощен шут от 30 метра. Последва натиск на Спартак и в 86-тата минута дойде най-инфарктният момент в срещата, когато топката срещна гредата на домакините.

По време на мача, Ивайло Раденцов получи втори жълт картон за реплика към съдията и беше изгонен.

Загубата смъкна Спартак още по-надолу в класирането и плевенчани вече са 7-ми с 25 точки, изпреварени от Любимец, които събраха актив от 26. В другите срещи, обаче, се получиха благоприятни резултати и шансовете на „синьо-белите" за първите две места остават. В Бургас закъсалият финансово лидер Нефтохимик стигна само до 1:1 срещу Банско.

В Шумен, домакините препънаха комшиите от Светкавица след ново 1:1. Най-горещо беше в Разлог, където местният Пирин смачка Чавдар (Етрополе) с 4:0 и охлади мераците им за „А" група.