След месец ще е готова експертизата на канибала от Разград, който е в Ловешката психоболница
След месец ще е готова експертизата на канибала от Разград, който е в Ловешката психоболница / dariknews.archive

Най-късно до 8 декември ще бъде изготвена психиатричната експертизата на Туран Сюлейман, по-известен като канибала от Разград, съобщи за Дарик директорът на Държавната психиатрична болница в Ловеч д-р Митко Митев. 45-годишният мъж бе изпратен за 30 дни в здравното заведение с постановление на Разградския окръжен съд. Изследването трябва да установи дали мъжът е вменяем и носи ли отговорност за постъпките си.

През нощта на 7 ноември Туран Сюлейман уби пациент на психиатричното отделение в многопрофилната болница в Разград по особено жесток начин, след като е бил приет същата вечер. Лекуваният от шизофрения Сюлейман изпил лекарствата си, заспал и към 3 ч. се събудил и нападнал съседа си по легло - 58-годишния Селиман Ахмед. Според официалната информация от прокуратурата това е станало чрез прегризване гърлото на жертвата.

В ловешката психоболница Туран е настанен в самостоятелна стая с видеонаблюдение и с постоянен контрол, обясни д-р Митев. Назначено му е медикаментозно лечение. Едномесечната експертиза е започнала днес, информира още директорът на психиатричната клиника.