По делото предстои да се разпитат свидетелите, да се назначават експертизи и да се събират други доказателства
Прокуратурата води разследване по случая с тежката катастрофа с пиян шофьор, при която загина дете в Плевенско, съобщиха от обвинението.

Инцидентът е станал на 23 октомври на пътя Плевен-Долна Митрополия, след село Опанец. 30-годишен мъж, управлявайки автомобил, при навлизане в остър завой губи контрол, напуска пътното платно вляво по посоката на движението му и се удря в крайпътно дърво.

Пиян шофьор се заби в дърво в Плевенско, почина 4-годишно дете

В автомобила са пътували още трима души - 30-годишен мъж, 5-годишното дете и 21-годишна жена. Детето, жената и водачът са били без предпазни колани.

При огледа на местопроизшествие е установено, че превозното средство не е бил оборудвано с детско столче. В резултата на катастрофата на детето е причинена черепно-мозъчна травма, на жената травма на главата.

Водачът и пътникът на предната седалка са с леки наранявания. Детето е откарано в болница, където по-късно е починало. 30-годишният водач е изпробван за наличие на алкохол в кръвта, при което е отчетено 2,33 промила алкохол.

Взета му е кръв за медицинско изследване. Направен му е тест за употреба на наркотици, резултатът е отрицателен. Притежаваното от водача свидетелството за управление на моторно превозно средство, е отнето.

По делото предстои да се разпитат свидетелите, да се назначават експертизи и да се събират други доказателства за установяване на причините, довели до тежкия инцидент.

Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.