Задържаха трима мъже
Плевенски криминалисти установиха нива с канабисови насаждения, съобщиха от МВР.

МВР

Специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена на 12 юли. Действията са осъществени от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специализирани тактически действия“ в ОД на МВР-Плевен, и техни колеги от Районно управление-Кнежа.

В хода на операцията, в ранните часове на деня, в землището на селото - в близост до поречието на река Искър, в местност извън регулация, е разкрита канабисова нива със засети 276 растения, достигнали различен стадий на растеж - от 70 см до 170 см.

След акция: Откриха 343 растения канабис край Меричлери (СНИМКИ)

В момент на полагане на грижи са задържани 31-годишен мъж и двама 29-годишни, от Червен бряг. Извършен e оглед на мястото, иззета е листната маса на растенията, 6 бидона с различна вместимост, кофи, мотики, брадви, лопати, уред за измерване на киселинност на водата, полиетиленови пликове, съдържащи торове, близо 100-метров маркуч, бензинова водна помпа и други вещи, имащи отношение към извършваната от лицата дейност. 

МВР

Последвали са проверки на адресите, стопанисвани от двамата 29-годишни мъже. В таванско помещение в имота на единия криминалистите попаднали на 50 съцветия от растения от рода на конопа, в процес на изсушаване, а от дома на другия иззели 21 полиетиленови плика с бяло кристалообразно вещество.

Предстои назначаване на физико-химични, дактилоскопни и други експертизи на иззетите вещи. Тримата са задържани за срок до 24 часа, като на 12 юли те са арестувани за срок до 72 часа.