Слави Бинев: Живеем в условията на перфидна диктатура
Слави Бинев: Живеем в условията на перфидна диктатура / archiv.DarikNews

"ГОРД е събирателно понятие на всички политически организации, които искат да играят не в уговорени предварително, а в честни мачове. Към трите най - големи болести на обществото - бедността, нещастието и глупостта, ГЕРБ добавиха и страха", каза председателят на ГОРД, Слави Бинев на среща с журналисти, проведена на 2 август в Плевен.

Според Слави Бинев, референдумът разделя българите на русофили и американофили. "На референдум можеш да подложиш хора, които са добре информирани. Лицемерието, в което е опакована истината, поражда съмнение и за това трябва да се изложат основните параметри и всеки сам да прецени, кое е правилното и кое не", каза той. Лидерът на ГОРД каза, че от икономическа гледна точка, АЕЦ Белене е изгодна за страната. Над 200 млрд. евро би изкарала за живота цялата система. която би трябвало да се изгради, за да тръгне централата. Наред с това, Бинев посочи и проблемът с геополитическите интереси, въпросът със замърсяването и т. н.  

"Никой не каза, каква всъщност е истината за отлагането на доклада с 18месеца. „Истината е, че те на нас ни казаха: През 2013-та ще решим, дали оставате в Европейския съюз или ви вкарваме във фризера", коментира ситуацията Слави Бинев. Според него, управляващите в момента обсъждат възможността да се създаде „някаква реална опозиция все пак, защото всичко, което се случва тук е една перфидна диктатура и нищо друго".

На срещата, лидерът на ГОРД представи пред журналистите координаторът на партията за Плевенска област, Сашо Радуловски, 43 годишен,роден в Троян, завършил Лозаро-винарски техникум, следвал в Габрово и е работил в Електроразпределение - Плевен. От 10 години се занимава с частен бизнес.