Скоро ще заработи закрит плувен басейн в центъра на Плевен
Скоро ще заработи закрит плувен басейн в центъра на Плевен / archive.dariknews

В последните месеци на 2013-та г. трябва да заработи единственият за сега покритит басейн в центъра на Плевен - до СОУ"Иван Вазов, обяви на брифинг с медиите кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

Първо ще трябва да намерим средства за покрития басейн, каза кметът и припомни, че държавата вече е осигурила първия милион и четвърт и сега се надява и останалите близо 930 000 лева да бъдат осигурени от държавата.

Проф. Стойков обясни, че идеята е, новият покрит басейн да бъде използван във времето на учебните занятия преимуществено от децата на Плевен срещу минимална такса, а тъй като в Плевен за сега няма друг такъв басейн във вечерните часове и в почивните дни, плевенчани да го ползват също срещу заплащане.

„Идеята ни е басейнът да стане общинско дружество със свой управител, който да поеме комплекса и да осигури издръжката му, която като се изключат ремонтните дейности е много скъпа". В тази връзка предстои да бъде направено предложение до Общинския съвет, съоръжението да бъде оформено като самостоятелно звено.