Силни мъже ще мерят възможности в държавно първенство по многобой
Силни мъже ще мерят възможности в държавно първенство по многобой / netinfo

Ловеч е домакин на открито държавно първенство по силов многобой, което ще се проведе днес, съобщиха от община Ловеч. Стартът на състезанието е от 12.00 часа на площада пред ж.п. гарата. Това е третият  кръг от откритото държавно първенство по силов многобой. Той ще премине под мотото „Силните срещу дрогата". Състезанието се организира съвместно от Българска федерация на силовите атлети и Община Ловеч.

В дисциплините ще вземат участие 6 от най-добре подготвените в момента силови атлети. От тази година състезателите, които участват на Държавните първенства са в доста подновен състав. За Слави Славов и Георги Зиврипанов това ще е едва второ състезание, въпреки добрите резултати, които показаха на кръга в София. Пламен Цветанов, който миналата година също бе дебютант, дава сериозни заявки за челната тройка в сериозна надпревара с един от най-опитните атлети на Федарацията Филип Ганков.

Състезанието ще се проведе в 6 дисциплини:
1. Теглене на 8-тонен камион на разстояние 25 метра
2. Фермерска разходка 2x110 кг.
3. Лог лифт за максимално повдигнат тежест.
4. Кобилица 310 кг.
5. Обръщане на гума 400 кг. 6 пъти за време.
6. Кръгът на Конен 350 кг.

Участие ще вземе и най-добрият силов атлет на Федерацията в момента Стоян Тодорчев, за когото това ще е последната сериозна тренировка преди да вземе учасстие в на Супер Сериите за Световната купа в Лос Анжелис, САЩ. Той ще се опита да подобри доста от личните си рекорди по време на състезанието.

За публиката са предвидени изненади, а за смелчаците са подсигурени много награди от спонсорите.