Ще ремонтират здравния пункт в Беглеж
Ще ремонтират здравния пункт в Беглеж / gerb.press

На 17 януари кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговите заместници Алексей Зелов и арх. Трифон Иванов, посетиха селата Тодорово, Горталово и Беглеж.

Там те представиха пред местните общности, резултатите от изпълнението на Бюджета на Община Плевен за 2012 г. и проекта за бюджет за настоящата година.

Проф. Стойков отчете накратко пред жителите на трите населени места резултатите от работата на новото ръководство на Община Плевен, които се изразяват в спечелени европейски проекти , възлизащи на над 63 млн. лв. само за една година.

Кметствата Тодорово и Горталово нямат собствен бюджет. През изминалата година за нуждите на двете населени места са извършени разходи от бюджета на Община Плевен в размер на 12 954,35 лв. за с. Тодорово и 13 385,35 лв. за с. Горталово.
Неплатените местни данъци и такси в Тодорово са в размер на 9 900 лв., а в Горталово - 6 758 лв.

Жителите на село Горталово благодариха на проф. Стойков за оказаното съдействие за изграждането и функционирането на мобилна станция в селото.
За проблема с телефоните и липсата на покритие от мрежите на мобилните оператори в селото се знае от години, въпросът е бил поставен още през 2009 г. в Общинския съвет.

Много често хората в Горталово са се чувствали като откъснати от света, особено през зимата, когато са оставали без връзка с външния свят заради аварии с телефоните и поради липсата на мрежа на мобилните оператори.
През изминалата година мобилна клетка беше изградена и в още едно населено място в община Плевен - село Върбица.

Бюджетът за 2012 г на село Беглеж е изпълнен в размер на 91.05 %, или 141 971 лв. Неплатените данъци и такси в селото са в размер на 18 404 лв.
В Беглеж, по молба на жителите, кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков се ангажира да бъде направена оценка на здравния пункт, който се нуждае от ремонт, както и да бъдат подменени крушките на осветителните тела в селото.