Ще разчистват Ловеч от бракувани коли
Ще разчистват Ловеч от бракувани коли / netinfo

Собствениците на свалени от отчет, бракувани и негодни за използване моторни превозни средства, които са паркирани неправилно или изоставени на места публична общинска собственост на територията на общината, ще бъдат предупреждавани със специални стикери да ги премахнат. Това съобщават от пресцентъра на Община Ловеч.

Стикерите ще се лепят на предното или страничното стъкло на автомобила и са задължително предписание за премахване на колата в 14-дневен срок. Освен това ще се изпращат и предупредителни писма на собствениците, чиито адреси са известни. След изтичане на определения срок автомобилите ще бъдат принудително премествани на площадка за съхранение на излезли от употреба моторни превозни средства. Тя се намира в Северната индустриална зона на бул. „Освобождение” 10.

Автомобилите ще бъдат денонощно охранявани на паркинг. След 14 дни от датата на приемането им ще започне тяхното разкоплектоване. Собствениците имат право да поискат да им бъдат върнати автомобилите и това може да стане, ако заплатят на фирмата разходите, свързани с преместването и съхранението на МПС-то.

От Община Ловеч напомнят, че собствениците на такива автомобили се задължават да не ги паркират в улична регулация публична общинска собственост.