Ще почистват Кайлъка по проекти
Ще почистват Кайлъка по проекти / netinfo

Пролетта идва, хубавото време също и на всеки му се иска да отдъхне от натоварения делник на приятно и чисто място. Най-често всички тези неща плевенчани свързват с разходка в парк Кайлъка. Последният сняг, който падна, обаче, се оказва, че е нанесъл доста щети. Изпочупени клони, затлачено от тях корито на река Тученишка, което стана и причина вчера водата да прелее на места в парка и да наводни алеи и поляни.

На оглед на място в парка днес отиде и областният управител на Плевен Цветко Цветков, който вече е изпратил и писмо с молба за отпускане на 50 хил. лв. до министъра на извънредните ситуации Емел Етем. Наред с това, са изготвени и проекти за почистване и облагородяване на любимото за плевенчани място за разходки и спорт, за които също се търси финансиране.

Какви са резултатите от направената ревизия на състоянието на Кайлъка и какви мерки се предприемат за подобряване му чуйте от областния управител Цветко Цветков в звуковия файл.

Втората част от Кайлъка, в която ще бъдат асфалтирани алеи и път, е отклонението за зоната около малкия язовир, около Музея на виното, допълни губернаторът Цветко Цветков. Предвижда се да се укрепи и подобри и чашата на малкия язовир – място, където често се провеждат пикници, а и рибарите неведнъж доказват уменията си.