Ще обучават малките и средни предприятия да пестят енергия
Ще обучават малките и средни предприятия да пестят енергия / netinfo

Семинар на тема “Повишаване на културата за ефективно потребление на енергия в малките и средни предприятия” ще се проведе в Плевен, това съобщават от пресцентъра на Областна администрация. Инициативата се организира от Министерството на икономиката и енергетиката в партньорство с Агенцията по енергийна ефективност, областния управител на област Плевен, Стопанска камара Плевен и Секретариата на Областния съвет по енергийна ефективност.

Семинарът е част от проект „Повишаване на културата за ефективно потребление на енергия в малките и средните предприятия”, който Министерството на икономиката и енергетиката изпълнява в рамките на Комуникационната стратегия на България за членство в ЕС. Представителите на фирми от област Плевен ще бъдат запознати с “Политиката на България в областта на енергийната ефективност при малки и средни предприятия”, както и с “Практически резултати от дейности по обследване на промишлени обекти и сертифициране на сгради”.

Лектори ще бъдат представители на Дирекция „Енергийна ефективност и опазване на околната среда” в Министерство на икономиката и енергетиката и на Агенцията за енергийна ефективност. Предвижда се по време на семинара да бъдат представени и добри практики от страна на предприятия, осъществили проекти за по-висока ефективност при потреблението на енергия.

Семинарът ще се проведе на 26 ноември от 11.30 часа в зала „Плевен”.