Ще обсъждат бюджета на втора среща
Ще обсъждат бюджета на втора среща / DarikNews

Втора среща ще проведе ръководството на Община Плевен с общинските съветници по обсъждането на Бюджет`2010, информират от пресцентъра на БСП. От там разпространиха до медиите и мнението на председателя на групата съветници от БСП Любомир Петков, според който по време на вчерашната среща на същата тема не са изслушвани и обобщавани различни мнения, препоръки и предложения относно съставянето на проекта за Бюджет 2010.

Това не е имало как да стане, тъй като подобна дискусия изисква наличието на база за подготовка на мнения, препоръки и предложения от страна на общинските съветници. На този етап единствената предварителна информация, свързана с бюджетната процедура, с която разполагат общинските съветници, е справка за изпълнението на приходната част на Бюджет 2009. Тази информация не е достатъчна основа за анализ на изпълнението на миналогодишния бюджет, камо ли за обсъждане на Проектобюджет 2010, е мнението на Любомир Петков. По този повод той е направил официално предложение да се проведе следваща среща в същия формат, веднага след като общинската администрация подготви справките за изпълнението на разходната част на бюджета за 2009 г. и за просрочените задължения.

Идеята за такава среща е подкрепена от ръководството на Община Плевен и тя ще се проведе в понеделник, 18 януари, от 13.30 часа. Едва тогава е възможно да пристъпим към сериозно обсъждане на изпълнението на Бюджет 2009, тази дискусия по правило е отправната точка към формирането на следващия бюджет, смята Любомир Петков.