Шофьори с тежки нарушения заловиха полицаите около празниците
Шофьори с тежки нарушения заловиха полицаите около празниците / sofiaphoto.agency

На 1 януари в 3.30 часа в град Плевен на улица "Климент Охридски" автопатрул спира за проверка лек автомобил «Киа", управляван от 23-годишен от село Садовец и установява, че водачът шофира с концентрация на алкохол 1,99 промила. За престъпление по чл. 343 "б" ал.1 от НК работата продължава и е сезирана прокуратурата.

На 1 януари около 3:30 часа в град Плевен пред Автогарата полицаи спират лек автомобил «Сеат Кордоба", собственост и управляван от 52-годишен плевенчанин и при извършената проба за алкохол с техническо средство "Алкомер-931", уредът е отчел положителен резултат 1.78 промила. На водача е съставен акт за административно нарушение по ЗДвП и му е издаден талон за медицинско изследване. За престъпление по чл.343-б, ал.1 от НК е уведомен дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай от Второ управление «Полиция» - Плевен.

На 29 декември около 11:35 часа в град Плевен на улица "Асен Халачев" полицаи спират за проверка лек автомобил «Форд Пробе", и установяват, че водачът - 17-годишен от Плевен, не притежава свидетелство за управление на МПС и шофира в едногодишният срок от наказването му по административен ред с влязло в сила на 18 юли 2011 година за същото деяние. За престъпление по чл.343-в, ал.2 от НК е уведомен дежурен прокурор.