Шестима първолаци от семейния център тръгнаха на училище
Шестима първолаци от семейния център тръгнаха на училище / Пресцентър Община Плевен

Кметът Найден Зеленогорски откри новата учебна година в Гимназията с преподаване на чужди езици. Той приветства педагозите и учениците на учебното заведение със 160-годишна история, като им пожела здраве,  висок дух, низ от победи и безброй поводи за самочувствие. По време на церемонията Найден Зеленогорски връчи на абитуриента Максим Василев национална диплома, издадена от Министерството на образованието, младежта и науката, за успех пълен отличен през всичките 12 години в училището и призови места в национални олимпиади. Откриването на учебната година в ГПЧЕ се превърна в истински празник с много настроение с изпълненията на талантливи ученици от различни випуски.

За първи път прекрачиха прага на плевенското училище „П. Берон" шестима първокласници от създадения пред месеци от Община Плевен Център за настаняване от семеен тип в жк „Сторгозия". Второкласниците от Центъра са 5, един е третокласникът.

Искрено се надявам да намерите сред своите съученици много нови приятели и да получите така нужната ви топлина и подкрепа, да почувствате училището като свой дом, а учителите и връстниците си - като свое семейство, обърна се към възпитаниците на Центъра Преслав Гайдарски - Директор на Дирекция „Здравеопазване, социални дейности и евроинтеграция" при Община Плевен.

Представители на Общинската администрация поздравиха учениците и педагозите с новата учебна година в повечето плевенски училища.