Шест проекта предлагаме по Трансгранично сътрудничество
Шест проекта предлагаме по Трансгранично сътрудничество / netinfo



Шест проекта могат да бъдат предложени за одобрение и финансиране по програма Трансгранично сътрудничество между България и Румъния, която стартира на 1 май. Това съобщи на вчерашното първо заседание на Общото събрание на „Еврорегион Плевен Олт” неговият изпълнителен директор Стилиян Върбанов.

Според концепцията за устойчиво развитие на Еврорегиона най–общо приоритетите са подобряване на бизнес средата и инфраструктурата от двете страни на Дунав, развитие на туризма и дейностите за отдих и забавления, повишаване на информираността на бизнеса и населението и подобряване на техническата инфраструктура в това число развитие на пристанищата с регионално значение.

В заседанието взеха участие и представители на всички общини в Плевенска област, които областният управител Цветко Цветков помоли да бъдат по-активни в проектирането. /подробности в прикачения звуков файл/

Второто заседание на Еврорегиона ще се проведе в Олт, Румъния, на 27 май, където се очаква да присъстват и наши представители. До тогава има седмица, в която общините могат да представят още конкретни предложения за проекти по програмата Трансгранично сътрудничество.