Шест камери записват изпитите на кандидат-шофьорите в Плевен
Шест камери записват изпитите на кандидат-шофьорите в Плевен / Sofia Photo Agency

ДАИ Плевен разполага с една оборудвана с камери зала за провеждането на теоретични шофьорски изпити. Тя е приведена в съответствие с влизащите в сила от днес разпоредби на транспортното министерство за видеонаблюдение на теоретичните и практическите шофьорски изпити. Целта на новите изисквания е да се ликвидират корупционните практики на купуване на шофьорски книжки.

Докато решават листовки, кандидатите да се сдобият с книжка са наблюдавани от четирите монтирани камери в изпитната зала, каза за Дарик Цветелин Цветанов, шеф на плевенската инспекция. Двамата изпитващи представители на Агенция "Автомобилна администрация" разполагат с по една камера, която се монтира в колите, с които кандидат-шофьорите показват уменията си за управление на автомобила, допълни Цветанов. След приключването на изпита устройствата ще бъдат демонтирани.

Той уточни, че при провеждания днес практически изпит ще бъде записано как кормуват две групи курсисти. Записите от практическите и теоретичните изпити ще бъдат съхранявани една година за последващ контрол.