Шест акта съставиха при акция срещу пиратски стоки
Шест акта съставиха при акция срещу пиратски стоки / archive.dariknews

На 15 януари 2014 г. за времето от 09:30 до 17 часа, служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и служители от "Патентно ведомство" са извършили специализирана операция по линия "интелектуална и индустриална собственост".

Целта на акцията е превенция на престъпленията, свързани с производството, съхранение и разпространение на "пиратски" стоки, копиращи оригиналните продукти, обект на защитени търговски марки представляващи престъпление по смисъла на чл.172 "б" от НК.
В хода на операцията са проверени шест търговски обекта в Плевен. Установено е, че предлагат в търговската дейност за продажба стоки, означени със знаци - запазена търговска марка по смисъла на чл.13, ал.2, т.2 от ЗМГО от марката "Воss" и "Disquared". Съставени са 6 акта за административни нарушение по чл.81 от ЗМГО.

Нередовните стоки - предимно спортни екипи и блузи с логото на "Воss" и "Disquared", са иззети с протокол за изземване и задържане на веществени доказателства. Те подлежат на отнемане в полза на държавата от служители на "Патентно ведомство", което продължава работата по случая.