/ dariknews
„Обществото трябва да е непримиримо към престъпността и това е част от културата и правосъзнанието на отделната личност“, коментира в отговор на въпрос на Дарик, директорът на ОД на МВР-Плевен старши комисар Красимир Начев по време на среща с представители на медиите.
 
В ОДМВР-Плевен има утвърден подробен план за противодействие на престъпни посегателства върху реколтата

Полицията се нуждае от подкрепата на обществото и като свидетели на престъпления, и като непримиримост - с подаване на сигнали. Не трябва да се подминават с примирение и пасивност проблемите. "Очакваме от плевенската общественост да бъде активна. Toва е единственият начин - съвместни действия", категоричен беше старши комисар Красимир Начев.

Съществен спад в престъпността отчетоха от ОД на МВР-Плевен

Той каза, че през годините, хората са се отдръпнали от ролята на свидетел, но напоследък има много случаи, в които на електронната поща на ОД на МВР се получава снимка от гражданин - свидетел на нарушение или извършено престъпление, придружена с негови  данни, след което при пристигане на екипа, човекът се подписва на съставения акт като свидетел.

Ст. комисар Начев коментира, че според него, на тази повишена активност на гражданите се дължи до известна степен и лекият спад в броя на загиналите на пътя.