Сергей Станишев ще посрещне в Плевен 3 март
Сергей Станишев ще посрещне в Плевен 3 март / netinfo
Министър-председателят на Република България Сергей Станишев ще присъства на празненствата в Плевен по повод Националния празник - 3 март.

Премиерът ще бъде посрещнат в 10.40 ч. на площад “Възраждане” с почетен караул и тържествен марш, церемониалът ще бъде изпълнен от военнослужещи от Учебна база “Хр. Ботев” в Плевен.

Празненствата ще започнат с издигането на българския флаг. От 11.00 часа ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и ще бъдат прочетени поздравителни слова.

По-късно министър-председятелят Сергей Станишев, официалните лица, множество български и чуждестранни гости отУкрайна, Русия, Беларус и Молдова ще поднесат венци и цветя на площада. Празненствата ще продължат с празничен концерт - спектакъл под наслов “Песента на камбаните” в ДТ “Ив. Радоев”.

В концерта участие ще вземат детските градини “Кокиче”, “Щурче”, “Трети март”, “Славейче”; Школата за музикално и танцово изкуство при читалище “Развитие” и мажоретна формация към Професионалната гимназия “Захарий Зограф”, Влъчко Вълчешки, Христофор Попов, Генади Николов и Георги Ангелов.