Сдружение Артилерия са готови с програмата за честване на независимостта
Сдружение Артилерия са готови с програмата за честване на независимостта / netinfo

Сдружение Артилерия “Ген. Владимир Вазов” Плевен вече е готово със списъка мероприятия, които организира по повод отбелязването на 100 год. от обявяването на независимостта на страната. Инициативата е във връзка с отправената покана от президента Георги Първанов за участие на неправителствени организации в тържествата.

Мероприятията са планирани да се проведат в 3 етапа, първият от които започва днес. Това е обявяването на 2 конкурса – за есе и изготвяне на мултимедийна презентация на тема “За националния идеал на българите сега”. Вторият етап е работа по изготвяне на есето и презентацията и 3-ти заключителен етап е тяхното представяне, отличаване и награждаване.

Първият етап е днес в 16.00 часа в зала “Катя Попова”, където с помощта на Красимир Петров от РИМ ще се направи кратък исторически разрез на България през 1908 год. и в частност на Плевен. Кои ще са участниците в срещата днес и какви ще са етапите, чуйте от Радослав Георгиев, председател на Сдружение Артилерия “Ген. Владимир Вазов”, в звуковия файл. 

За снимката ще позират както членове на Сдружението, които имат физическа прилика с героите от епопеята около обявяването на независимостта, така и случайни хора, които също приличат на историческите личности. Така че ако имате добре поддържана брадичка, добре оформени бакенбарди и изглеждате като Александър Малинов например, не се учудвайте, ако ви спрат на улицата и ви помолят да се снимате. Фотото ще е наистина историческо.