artileriq
artileriq / dariknews.archive
На 30 октомври в голямата зала на Военен клуб-Плевен, се състоя концерт-лектория с участието на Представителния духов оркестър на Сухопътни войски.във връзка със 140 години от създаването на Българската армия. 

Събитието се организира за плевенските ученици по идея на  Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“. Основен лектор в събитието беше председателят на сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“ о.р. подп. инж. Радослав Георгиев, който разказа на младите плевенчани за всеки етап от историята на Българската армия.

По време на концерт-спектакъла, духовият оркестър на Сухопътните ни войски изпълни маршове, създадени през всеки от тези етапи, като сред тях беше и химна на България до 1944 г. "Шуми Марица". ВИДЕО

„Официалното отбелязване на 140 г. от създаването на Българската армия беше през юли, но тогава учениците бяха във ваканция. Затова решихме да отбележим тази годишнина сега и по различен начин. С този концерт искаме допринесем за патриотичното възпитание на младите хора“, обясни Радослав Георгиев. Освен ученици, за събитието на Сдружение "Артилерия - ген. Владимир Вазов" в залата на Военния клуб дойдоха и много военни от плевенски поделения.