Санкционират фирмите, забавили снегопочистването тази неделя
Санкционират фирмите, забавили снегопочистването тази неделя / archive.dariknews

Пътищата в община Плевен са проходими, обстановката при зимни условия е нормална. Няма подадени сигнали за закъсали автомобили по общинската пътна мрежа. Няма подадени сигнали и на дежурния телефон на Общинския съвет по сигурност и управление при кризи - 064/881 323. Това съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

От там уточниха, че фирма „Инжстрой"ЕООД поддържа територията на жк „Сторгозия", централна градска част, жк „Мара Денчева", жк „Кайлъка" и Девети квартал.

Територията северно от бул. „Хр. Ботев" и жк „ Дружба" се поддържа от „Чистота"ООД, която чисти улична мрежа с дължина над 24 км и 33 спирки на градския транспорт.

„А.С.А. България"ЕООД почиства територията в промишлената зона, заедно с 65 спирки.

Общинската пътна мрежа към селата Николаево, Ралево, Ласкар, Бохот, Радишево, Пелишат, Беглеж, Тученица се поддържа от „Инжстрой" ЕООД, а тази към селата Къшин, Брестовец, Търнене, Къртожабене, Опанец, Върбица, Буковлък, Гривица, Ясен от ДЗЗД „Бека Транс".
Общественият транспорт на територията на общината се движи по разписание.

В неделя - 26 януари е отчетено известно забавяне от страна на фирмите, за което ще бъдат наложени санкции по договорите с тях.
Днес снегопочистващата техника навлиза във второстепенните улици на града. Започва и почистването на спирките на градския транспорт по улиците „Д. Константинов", „Данаил Попов", „Иван Вазов" и „Гренадирска".