Санкционираха водно дружество заради неплатени такси
Санкционираха водно дружество заради неплатени такси / netinfo

ВиК "Йовковци" ООД е санкционирано с 2 000 лева заради незаплатени такси по разрешителни, издадени от Басейнова дирекция Плевен, съобщават от пресцентъра на дирекцията. В периода 2006-2008 г. ВиК "Йовковци" не е заплащало дължимите такси по издадени разрешителни в размер на над 1 млн. и 650 хил. лева, въпреки че дирекцията многократно е изпращала писма за издължаване до оператора.

През септември 2009 г. на дружеството е съставено наказателно постановление с имуществена санкция в размер на 2 000 лв. ВиК операторът е обжалвал постановлението, но в края на месец февруари Административният съд в Плевен се е произнесъл окончателно с решение и е потвърдил наложената санкция. Изпратена е покана за доброволно изпълнение до ВиК "Йовковци" и дружеството е изплатило малка част от задълженията. За дължимата сума (над 1 млн. и 650 хил. лева) Басейнова дирекция Дунавски район е образувала административно производство по издаване на Акт за установяване на публично държавно вземане.

Освен ВиК "Йовковци", суми от неплатени такси по издадени разрешителни дължат "ВиК" ООД Габрово и ВиК "Меден рудник", гр. Кубрат, те имат и съставени за това актове.