Самоубиец отряза главата си с ъглошлайф
Самоубиец отряза главата си с ъглошлайф / netinfo
Мъж от Ловешко село е спасен след опит да отреже главата си с ъглошлайф. Самоубиецът е в съзнание след втори неуспешен опит да се раздели с живота си. Това съобщи доктор Младен Овчаров, неврохирург в Плевенската многопрофилна болница.

39–годишният Светослав е опитал да се самоубие за пръв път преди месец като се е прострелял с пистолет. След като не успял, решил тази сутрин около 3 часа да отреже главата си с ъглошлаф. В резултат на ужасяващата интервенция, мъжът е успял да си пререже шийната мускулатура заедно с част от гръбначния мозък, след което изпаднал в безсъзнание. Намерен е в безпомощно състояние, с неподвижни ръце и крака, от баща си. След диагностициране в болницата в Ловеч, е приведен за лечение в Плевенската болница.

По време на операцията, ръководена от доктор Младен Овчаров, е възстановена целостта на мозъчната обвивка и шийната мускулатура и тъкан. Спряно е изтичането на мозъчната течност и кръв. Според доктор Овчаров, в момента пациентът е контактен, но без желание за живот и съжалява, че не се е самоубил качествено. Раздвижил е краката и дясната ръка, но има тежка пареза на лявата ръка. Лечението ще продължи около 10 дни. Все още има опасност от възпалителен процес в резултат на травмата.

Според лекарите възстановяването на тъканите е уникално. Мъжът не е загинал, тъй като е започнал да прерязва врата си отзад, където няма големи кръвоносни съдове. Пред медицинските лица като причина за постъпката си мъжът посочил страх от преследване.

Самоубиецът не е бил освидетелстван в психиатрично заведение до сега.