Самотата или хъркането – въпрос на избор
Самотата или хъркането – въпрос на избор / DarikNews
Самотата или хъркането – въпрос на избор
24987
Самотата или хъркането – въпрос на избор
  • Самотата или хъркането – въпрос на избор

Няма начин една уважаваща себе си съпруга да не изпадне в ярост от разхвърляните навсякъде мръсни чорапи на благоверния си или от посипаната с косми мивка в банята. Ефектът е почти същия върху мъжете, както когато нежната им половинка сменя канала точно преди решаваща мача дузпа или пък го мушка в ребрата нощем с укорителното – “хъркаш”. Сами или с половинка да прекараме живота си?

Ако изберете първия вариант, ще разполагате с цялата си свобода, за да вършите каквото и когато пожелаете, ще имате повече време за социални контакти и по-малко домакински задължения. А понякога и самото съжителство е мъка. Като например на 35-годишен италианец, който нарочно открадна дъвки от хранителен магазин преди Нова година, за да го арестуват и да не прекара празника със съпругата и близките си.

И все пак точно празниците са времето, в което самотата най-много тежи – докато другите трескаво обсъждат планове и менюта, координират гостувания, самотникът обикновено седи пред телевизора с домашния любимец. Понякога се оказва, че всички приятели точно в този момент са заети, а ти имаш такава голяма нужда просто да поговориш с някого.

Според последни данни, близо 2 млн. българи са самотни – защо е така е трудно да се отговори с една дума. И все пак попитахме плевенчани – по-млади и по-възрастни, какво мислят по въпроса за съвместното съжителство, кои са нещата, които трябва да се правят и на какво се дължи големият брой самотни хора. Чуйте мненията им в звуковия файл.