123
123 / mu pleven
Повече от 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши училища в цялата страна привлича Третият Национален Студентски Фестивал на медицинските университети в страната, който беше открит с пищно празнично дефиле ня 10-ти май на пл."Възраждане" в Плевен.

123
mu pleven

Площадът се изпълни със стотици любопитни да видят атрактивните изпълнения/ВИДЕО/ на студенти от медицинските университети от Варна, Пловдив, Стара Загора, София и Плевен. 

123
mu pleven

Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

123
mu pleven

Университетски хор от студенти и преподаватели ще вземе участие в официалната част на художествения форум, посветена на 11 май, денят, в който Българската православна църква почита делото на Светите братя Кирил и Методий. началото е на 11-ти май в 10:00 часа в читалище "Съгласие".

123
mu pleven

Художественият форум ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения - танцови, хорови и солови.
Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.
Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

123
mu pleven

123
mu pleven