С плакет на НС и почетна грамота отличиха читалище Съгласие-1869
С плакет на НС и почетна грамота отличиха читалище Съгласие-1869 / saglasie.pl

Плакет на Народното събрание и Почетна грамота от Националния инициативен комитет за честване 135 г. от Освобождението на България получи секретарят на читалище „Съгласие 1869" Маргарита Лазарова.

„В израз на признание за благороден принос за утвърждаване на модерна българска държавност", пише в грамотата, на която стоят подписите на Цецка Цачева и проф. Андрей Пантев - председател на инициативния комитет.
Наградата връчи Васил Копчев - Председател на Общински комитет "Васил Левски" -Плевен.

С плакет на НС и почетна грамота отличиха читалище "Съгласие1869"
netinfo

За мен е чест да споделя радостта на г-жа Маргарита Лазарова и моята лична радост, че нашата съвместна работа - на Общински комитет "Васил Левски" - Плевен, и на читалище „Съгласие 1869", е увенчана с тази чудесна награда, сподели той.

Инициативата за тази награда е на Общобългарския комитет „Васил Левски", а конкретният повод - незабравимата среща на плевенчани с проф. Дойно Дойнов, която се проведе в читалище „Съгласие" и на която много компетентно той защити последната си книга - „Васил Левски - най-ясната загадка". „Атмосферата на срещата, пълният салон, посрещането така впечатлиха хората от Общобългарския комитет „Васил Левски", че инициативата за тази чудесна награда е тяхна, аз само я подкрепих. Оказа се, че в цяла България екипът не е бил посрещан така, както в Плевен, никъде не е имало такъв интерес и не са били продадени толкова книги - при тираж 1000, в Плевен са откупени 100", допълни Копчев.