geo
geo / obshtina pleven
На 5-ти септември в навечерието на 134-та годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, в Плевен ще се случи един различен концерт.
Различен, като място на представяне и като мащабност. Организатор на събитието е Община Плевен.
Над 100 човека от четири плевенски музикални института са въвлечени в идеята за концерта, която идва от квартет "Геомарчало". На базата на тяхната програма "Класик, Поп-Рок, Симфони", която от една година те успешно представят съвместно с Плевенска филхармония в България, в концерта на 5-ти септември към тях ще се присъединят общински хор "Гена Димитрова", Биг-Бенд Плевен и хорът при Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ - Плевен. Събитието
Музикалното обединение-съединение, което ще се случи именно в навечерието на големия национален празник ще се състои в пространството пред паметника "Майка България" на бул. "Скобелев" в Плевен. 
Водещ на концерта ще бъде Камен Воденичаров, който от скоро стана част от екипа на квартет "Геомарчало", допълвайки и внасяйки със своя глас един нов прочит в тяхната програма, правейки едно своеобразно "Пътуване в музиката".
Програмата ще бъде променена специално за събитието включвайки нови пиеси някои, от които ще прозвучат за първи път. Всички оркестрации и аранжименти са поверени в ръцете на Георги Милтиядов, който ще бъде и диригент на този мащабен концерт.
Идеята е да се получи едно музикално събитие, наситено с много звук и светлина с помощта на екипа на "Рули".
Заповядайте на 5-ти септември от 20:00 часа пред паметника "Майка България" на бул. "Скобелев" в Плевен.

geo
obshtina pleven