С две групи деца в обновен корпус порасна ОДЗСнежанка
С две групи деца в обновен корпус порасна ОДЗСнежанка / archive.dariknews

"Нека в този корпус растат здрави и щастливи деца и да запазят най-хубавите безоблачни и щастливи дни от детството си", пожела кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков при официалното откриване на обновения корпус „Д" на ОДЗ"Снежанка" в Плевен.

В него са настанени две нови групи с общо 50 деца, с което общият им брой в детската градина става 218, като децата са разпределени в осем групи.
„Освен това, екипът ни се увеличи и във всяка от осемте групи има по един нов колега. Много млади хора вече са назначени при нас, което означава, че започваме с нови сили", обясни директорът на ОДЗ"Снежанка" Людмила Гатева. След като сподели, че детската градина има своя принос за това, Плевен да бъде сред градовете въвели различни иновации и практики, директорът на ОДЗ"Снежанка" се обърна към кмета на Плевен проф. Стойков с думите: „Ние ще оправдаем тази инвестиция и ще продължим стъпка по стъпка да обучаваме и подготвяме едно ново поколение от можещи и успяващи граждани на Плевен".

Проф. д-р Димитър Стойков обясни, че обновяването на корпус "Д" в ОДЗ"Снежанка" е резултат от участието на Община Плевен в програмата "Днес инвестираме в бъдещето на децата". Той уточни, че това е единия от обектите, включени в програмата, а другият по тази програма е "Центърът за ранна интервенция" в Градската градина.

Общата стойност на проекта е над 1,6 млн лв., а участието на общината е 160 000 лв.

На официалното откриване присъстваха депутатът от ПП ГЕРБ и председател на 41-то Народно събрание Цецка Цачева, зам.-областният управител Мирослав Михайлов, зам.-кметовете на общината, Йонита Иванова - началник отдел „Култура и образование" заедно с колеги от отдела, секретарят на Община Плевен Бранимир Мирчев, председателят на ОбС-Плевен Дарин Ангелов и общински съветници.