skauti
skauti / dariknews.archive
Последното осмо издание на летните детски занимания „През юли в игротеката“, организирани от РБ“Христо Смирненски“ в Плевен завърши с разнообразни скаутски игри, в които участие взеха децата от скаутския клуб в Плевен с ръководител Линка Михова. Те направиха много забавно и интересно заключителното занятие, което се проведе този четвъртък от 10:00 часа в тревното пространство в близост до сграда „Гена Димитрова“ в Плевен.

skauti
dariknews.archive

Директорът на Регионалната библиотека в плевен Аня Михова обясни, че летните игротеки са съпроводени с Детски летен университет, който включва занимания, свързани с книгите, четенето и припомнянето на изучаваните предмети в училище, чрез забавни игри.
„Посветили сме поредицата от събития в „През юли в игротеката“ на занимания за приятелство, игри и весело лято“, допълни Аня Михова.

Тя коментира, че този вид летни занимания в библиотеката се харесват много, защото децата имат нужда от тях.
„Децата просто имат нужда да бъдат занимавани в училище и ние се стараем, това да става по един нов и забавен за тях начин и всяка година все повече деца идват в библиотеката, което говори, че желанието им да четат се увеличава“, каза Аня Михова.
В края на събитието Аня Михова получи от Линка Михова "Наръчник на скаута".

skauti
dariknews.archive