Румен Петков:Записът с д-р Пенчев не е манипулиран
Румен Петков:Записът с д-р Пенчев не е манипулиран / netinfo

Абсурдно е да се твърди, че записът, в който ръководителят на протеста в “Пирогов” д-р Кръстьо Пенчев дава съвети на Митьо Очите, е манипулиран. Това каза днес в Плевен министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Записът ми е предоставен от Нова телевизия и не може да се твърди, че е манипулиран по някакъв начин, коментира министър Петков. Това дали може да послужи като доказателствен материал в съда не е въпрос, който е адресиран към МВР.

Няма процесуално-следствени действия към д-р Пенчев и поне за сега пред мен не стои въпроса за предприемане на мерки срещу него, допълни Румен Петков и поясни, че няма нито формално, нито неформално основание за това.

Той каза още, че твърденията за водене на компроматна война са несериозни. “Всеки от нас е публична личност и когато се ангажира с определени действия е със съзнанието, че е изправен пред общественото внимание. Да се твърди, че се създават компромати – това е безвъзвратно отминал етап в историята на МВР”, беше категоричен вътрешният министър.