petkov
petkov / dariknews.archive
Следващият парламент ще излъчва нестабилност. Това заяви по Канал 3 членът на Изпълнителното бюро на ПП АБВ, Румен Петков.
По думите му в него могат да влязат обидни за обществото формации, като например партията на Веселин Марешки.
"Срещу него има повдигнати 2 обвинения във Варненския съд. Трябва да се разследва въпросът как той купува горива, как държи такава цена и с какво се компенсира голямата разлика", допълни Румен Петков.

Той коментира и направената ревизия в министертвата от страна на служебното правителство към кабинета "Борисов 2". "За кратък период не може да се направи дълбочинна ревизия. Служебният кабинет обаче влезе изключително подготвен. Подходът на Огнян Герджиков е правилен", поясни Петков.

Според него АБВ притежава усещане за способност да се прави политика и е алтернатива на сегашното управление.  
"Татяна Дончева, Любомир Халачев са доказали се лица. Предлагаме и млади лица, като Константин Проданов. Аз ще оглавя листата в Плевен. Присъствието е до 35 и от 35 до 60 години. Листите ни са качествени, способни да правят политика", каза още Румен Петков.

"Не разбирам това отношение към Цецка Цачева, тя не го заслужава. Тя е почтен човек и не бива да я унижават по този начин, и съм убеден, че и самият Ивайло Московски е особено щастлив от такъв род решение", коментира Петков предизбборните нагласи на ПП ГЕРБ в Плевен. 

Той заяви, че правителството е водило напълно неадекватна външна политика, начело с президента Росен Плевнелиев.
"При победата на президентските избори не трябва да се подценява личния ресурс на ген. Радев, въпреки че и БСП беше фактор", каза още Румен Петков.