Румен Петков: Липсата на дебат по бюджета е най-големия политически провал
Румен Петков: Липсата на дебат по бюджета е най-големия политически провал / netinfo
Румен Петков: Липсата на дебат по бюджета е най-големия политически провал
23568
Румен Петков: Липсата на дебат по бюджета е най-големия политически провал
  • Румен Петков: Липсата на дебат по бюджета е най-големия политически провал

Като най-големия политически провал на демократичната система в България от 1989 год. насам определи несъстоялата се вчера дискусия по Бюджет 2010 депутатът от левицата Румен Петков. Според него всякакви опити днес да се търсят обяснения и оправдания не променят събитието от вчерашния ден.

Републиканският бюджет предопределя провежданите секторни политики и липсата на дебат е много тежка обида за българския Парламент, за демократичните устои на държавата и за политическите сили, беше категоричен Румен Петков. Според него основната отговорност е на управляващото мнозинство. “Парламентарната група на управляващите трябва да започне дискусията, представяйки бюджета така, както тя го оценява и тогава опозицията ще има възможността да изложи своите виждания, позиции, бележки и предложения”, каза още народният представител.

“Тази политическа дискусия е адресирана към обществото, адресирана към гражданите, за да могат те да разберат и те самите да направят своята преценка за това какво им се предлага, включително какъв жизнен стандарт им се предлага за 2010 год.”, допълни депутатът от левицата.

Коалиция за България ще направи своите забележки по бюджета между първо и второ четене, уточни Румен Петков. Той определи Бюджет 2010 като социално осакатен – мнение, към което според него се присъединяват и синдикатите в България.